Terug

Inspiratie

inspiratie

maandag 30-07-2018

Make the world great again - NTR Documentaire over Café de Ceuvel

'Make the world great again' is een korte documentaire over de dromen en uitdagingen van de oprichters van Café de Ceuvel, in hun doel een zo duurzaam mogelijk cafe-restaurant te runnen.

Bekijk het archief
inspiratie

zondag 22-07-2018

Qurrent Groenste Energiebedrijf

Ieder jaar onderzoeken De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise hoe het ervoor staat met duurzame energie in Nederland. Voor de derde jaar op rij is Qurrent de groenste stroomleverancier van Nederland, met een dikke 10!

inspiratie

zaterdag 21-07-2018

WeWork: 'Sorry, geen vlees meer op het menu'

'Sorry geen vlees meer op het menu uit de eigen keuken van onze vestigingen, want op deze manier kunnen we minder kooldioxide uitstoten, zuiniger zijn met water en duizenden dierenlevens redden. Daarom gaat met onmiddellijke ingang op de menukaart een dikke streep door het vlees van varkens, kippen en runderen.' Nogal een statement van WeWork en grote kans dat meer organisaties zullen volgen.

WeWork kent zo’n zesduizend medewerkers en verhuurt wereldwijd flexibele werkplekken en kantoren onder het motto: ‘Wij creëren omgevingen die de productiviteit, innovatie en samenwerking stimuleren.’ Ze zetten zich in om gebouwen in dynamische omgevingen te veranderen voor creativiteit, flow en verbinding. Daarin inspireren ze uiteraard ook andere organisaties.

WeWork is van mening dat ze meer willen bieden dan alleen de beste plek om te werken. Het is hen er uiteindelijk om te doen een beweging te versterken en dat is de beweging om werk menselijker te maken. De keuze om per direct te stoppen met het aanbieden van vlees past daarbij en aangezien WeWork wereldwijd een omvangrijk netwerk heeft, is de kans groot dat meer professionals geïnspireerd raken en dat andere organisaties hierdoor zullen volgen.

Bekijk het archief
naar boven