Terug

Inspiratie

inspiratie

woensdag 19-09-2018

De kracht van meditatie

De voetballertjes die onlangs samen met hun coach uit een Thaise grot werden bevrijd leerden van hem te mediteren.  Met als effect dat ze o.a. rustiger werden, hun aandacht naar hun lichaam brachten en ook minder zuurstof gebruikten.

In deze uitzending van NPO start gaat Jacobine Geel in gesprek gaat met psychiater Rogier Hoenders, filosoof Stine Jensen en dominee Lex Boot. Zij vertellen over hun eigen manier van mediteren en wat de toegevoegde waarde daarvan voor hen is.

Een boeiend gesprek over je aandacht en bewustzijn naar andere plekken brengen dan alleen je hoofd en je daardoor meer heel voelen.

Bekijk het archief
inspiratie

dinsdag 18-09-2018

De Traprede

Het is Prinsjesdag en tegenover de Troonrede heeft LaatBloeien vandaag een traprede geplaatst vanuit de kernvraag: "Hoe verschuiven we de aandacht van een economie die groeit naar een samenleving die bloeit? Hoe maken we van onze economie een middel in plaats van een doel op zich?" Je leest er hier meer over.

inspiratie

donderdag 06-09-2018

Passion for Running with a purpose

Marieke Dekkers werkte als therapeute en probeerde op die manier mensen te inspireren hun leven te leden. Ze verhuisde naar Vietnam en ontwikkelde daar haar passie voor hardlopen. Door hardlopen ervaart ze veel mooie contacten met anderen en is ze meer bezig om samen met anderen in een prettige flow te komen. Voor Marieke is dit een hele andere weg dan ‘genezen’, want daar komt vaak veel meer stress bij kijken, rondom 'onderwerpen' die verwerkt moeten worden. Lees hier haar verhaal en ontdek hoe Marieke Dekkers haar steentje bijdraagt aan een mooiere wereld!

Bekijk het archief
naar boven