Terug

Martijn Raaijmakers

Samen vanuit Passie bouwen aan een wereld in balans

Mijn naam is Martijn Raaijmakers. Ik ben vader van drie dochters en ik heb een eenvoudig verlangen. Namelijk om een gepassioneerd mens te zijn en bij te dragen aan een wereld in balans. Ik ben van mening dat die wereld te realiseren is. Daarom heb ik in 2013 stichting United by Passion opgericht met als doel: samen met jou en heel veel anderen Nederland een stuk mooier maken, dan komt de rest vanzelf. Daarom nodig ik je uit en wel op vier verschillende onderwerpen.


Ik nodig je uit om.... onderdeel van de oplossing te zijn

Dit filmpje maakten we eind 2013. Het eerste deel laat zien waarom het zo belangrijk is dat we de mouwen opstropen. Gelukkig zijn er al veel mensen die zich met mooie initiatieven hiervoor inzetten. Toch is het nog lang niet genoeg. Kijk naar het dagelijkse nieuws: onze samenleving trilt op z’n grondvesten. Zowel sociaal, economisch als op het vlak van natuur en milieu is het een grote puinhoop en jij kan helpen om die op te ruimen. Jij kan onderdeel van het probleem of de oplossing zijn. Dat is een keuze en zelf weet je of je dat al doet of (nog) niet. Als het laatste van toepassing is, kan je daar Nu mee stoppen. Stop met het verkopen van je ziel aan mensen en organisaties die onderdeel zijn van het probleem. Help hen te vernieuwen, door over ego heen te stappen en/of steek je aandacht, potentie, tijd en energie in activiteiten waarmee je een verschil maakt. Stop met denken ‘wat kan ik als eenling nou doen?’ of ‘ach, het valt allemaal wel mee’. Jij bent namelijk nodig in de vernieuwing.

Ik nodig je uit om.... ook te zien dat we hetzelfde willen
Al sinds 2001 stel ik aan mensen de vraag ‘Hoe ziet je ideale wereld eruit?’ Wat me vervolgens telkens weer opvalt is dat iedereen nagenoeg hetzelfde antwoord geeft op deze vraag. Als doener denk ik dan ‘Als er dan toch een noodzaak is om stevig aan te pakken, laten we dan die samenleving creëren die we allemaal wensen.’ Ontdek het zelf, creëer een veilig en open gesprek met anderen. Stel aan hen dezelfde vraag als die ik stel, verwonder je over de overeenkomsten en besef dat hier ontzettend veel kracht in zit.

Ik nodig je uit om.... je Passies op volle kracht te leven
Gandhi zei ooit ‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien’. Ik ben het met hem eens en ik ben van mening dat Passie daarvoor de sleutel is. Het is misschien verleidelijk om te denken dat de leiders het maar moeten oplossen, maar dat is veel te kort door de bocht. Ik ben ervan overtuigd dat mensen op hun best zijn als ze in het Nu zijn en rechtuit het hart leven en werken, met gebruik van hun hoofd. Dan komt er een enorme potentiële kracht vrij en die hebben we hard nodig. Durf jij je hiervoor open te stellen? Ik neem je graag mee in mijn visie als Passionair, waarin ik je laat zien dat deze krachtbron voor iedereen binnen handbereik is en dat Passie veel meer betekent dan alleen maar gedreven zijn. Wil je hier meer van weten en ermee aan de slag gaan? Download dan het gratis handboek ‘Leef je Passie!’ dat je kan vinden in het menu onder publicaties.

Ik nodig je uit om.... samen United by Passion te zijn 

Stel je eens voor hoeveel impact veel mensen samen kunnen hebben? Daarom nodig ik je uit om je te verbinden met United by Passion en je op een voor jou passende manier actief in te zetten. United by Passion werkt grotendeels vanuit zelforganisatie. Doe gratis mee met NLdeelt en maak gebruik van haar mooie opties. Of doe met je organisatie mee met United Economy. Je kan ook met via Nieuwste Organiseren je organisatie versterken. Heb je zin om onze stichting te ondersteunen? Ook dat kan! Tot slot. Nodig ook je familie, vrienden, kennissen en collega’s uit om samen met jou, mij en veel anderen United by Passion te zijn! 

naar boven