Terug

1e Passiecratische bedrijf: MKB Brandstof

MKB Brandstof is een bekend Nederlands bedrijf, veel mensen kennen haar van de jarenlange radiocommercials met Tom de Ridder en de snelwegreclames. Met haar autopas is MKB Brandstof al jaren marktleider voor Tanken, Carwash en Parkeren. Het is een bedrijf met zo'n 50.000 ondernemers als klant en 100.000 autopassen.

Door deze omvang én haar missie 2025 is MKB Brandstof een bedrijf met betekenis. Impactgedrevenheid zit in het DNA van het bedrijf dankzij de ondernernemer Martin Schuurman die het bedrijf ooit begon. Hij onderneemt vanuit idealen en tracht met zijn bedrijven de wereld een stukje mooier te maken. 

Vanaf 2018 heeft Martin Schuurman de leiding over MKB Brandstof overgedragen aan twee nieuwe directeuren: Martijn van Paassen en Martijn Raaijmakers. Sindsdien werken deze twee directeuren, op basis van dienend, coachend en faciliterend leiderschap, samen met hun collega's voortvartend aan de realisatie van een unieke missie en ambitie. Die is dat in het jaar 2025 alle klanten van MKB Brandstof klimaatpositief onderweg zijn.

MKB Brandstof timmert in lijn daarvan qua innovatie hard aan de weg. Zo is haar dienstverlening binnen anderhalf jaar o.a. uitgebreid met de mogelijkheid om ook betalingen voor het opladen van elektrische auto's via de autopas te doen, heeft zij haar parkeer-app voorzien met alle laadlocaties in Nederland en een unieke propositie voor huurlaadpalen op de markt gebracht die een schot in de roos blijkt voor ondernemers.

De voortvarendheid waarmee MKB Brandstof zich ontwikkelt, heeft te maken met de passies en gedrevenheid van haar medewerkers. Vanuit de opvatting dat gepassioneerde mensen de beste resultaten boeken, is MKB Brandstof sinds 2018 ook op een unieke wijze verder gegroeid in haar bedrijfsvoering door werkgeluk in alle facetten centraal te stellen. Inmiddels ruim twee jaar later heeft zij onder aanvoering van haar directie ook een naam gegeven aan dit unieke bedrijfsmodel: Passiecratische organisatie.

Dat past ook bij de andere ambitie van MKB Brandstof en die draait om sociale impact. MKB Brandstof wil namelijk binnen drie jaar tot één van de meest aansprekende bedrijven van Nederland behoren. Door vanuit werkgeluk én slimmer, beter en leuker organiseren aantoonbaar succesvol te zijn, beoogt zij andere organisaties te inspireren om haar voorbeeld te volgen. Om zo het potentieel, de passies en de drijfveren van meer professionals in Nederland vrij te spelen zodat ook zij kunnen bijdragen aan maatschappelijke ontwikkeling.

In lijn hiervan, en haar kernwaarde transparantie, zet MKB Brandstof voor andere professionals en organisaties haar deuren open die met Passiecratisch Organiseren kennis willen maken. Zo organiseert ze één keer per maand een inspiratiesessies voor haar eigen medewerkers, waaraan ook externe gasten kunnen deelnemen. Benieuwd en meedoen? Klik hier.

naar boven