Terug

United Economy zelfstandig

United by Passion is opgericht in 2011 en mede ontstaan omdat ik al voor de officiële oprichting met andere mensen samenwerkte aan maatschappelijke vernieuwing. Dat varieerde destijds van kleine projecten tot en met omvangrijke initiatieven in Nederland en zelfs daarbuiten. Eigenlijk zijn er weinig woorden te vinden die aangeven hoe gaaf het is om samen met een groep bevlogen mensen van betekenis te zijn en om met elkaar impact te creëren en actief bij te dragen aan een inspirerende samenleving.

Eén van de mooie initiatieven waarmee United by Passion in de afgelopen jaren verbonden was en die actief door haar is ondersteund, is United Economy. Vanaf 2014 heb ik van dichtbij gezien hoe initiatiefneemster Heidi Leenaarts onvoorwaardelijk voor een kansrijk en betekenisvol idee rondom economische vernieuwing is gaan staan en deze ging delen met haar omgeving. Ik heb ook gezien hoeveel mensen hierdoor werden geïnspireerd en met haar gingen meedoen. Ik was één van die vele mensen.

Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat United Economy is ontstaan en is geworden tot wat het vandaag de dag is: een bruisende coöperatie met betrokken leden en een stichting die toezicht houdt. United Economy is dan ook inmiddels een zelfstandige ofwel autonome entiteit. Daarom past het vanaf heden vanuit United by Passion niet meer om te spreken over United Economy als één van haar initiatieven. Als we dat nog zouden blijven doen, dan doen we geen recht aan wat United Economy inmiddels is. Daarom stoppen we daar vanaf nu mee.

Ik voel dankbaarheid voor dat ik (en anderen) vanuit United by Passion een bescheiden steentje hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van United Economy. Heidi zelf verwoordt het als volgt: “United by Passion was en is een belangrijke inspiratiebron die mij sterkt in de overtuiging dat het zin heeft voor een mooiere wereld te gaan. Door United by Passion heb ik veel mensen ontmoet die United Economy vooruit helpen en bovendien is de aandacht voor innerlijke ontwikkeling - de basis voor elke vorm van verandering - zeer inspirerend en voedend.”

Natuurlijk wens ik Heidi Leenaarts, al haar collega’s en leden veel succes bij het verder bouwen aan en creëren van een veerkrachtige en duurzame circulaire economie!

Wil je weten hoe United Economy dat doet? Check dan even hun website: www.UnitedEconomy.nl

Martijn Raaijmakers
Oprichter United by Passion

naar boven